Είσοδος

Ανανεώσιμη Ενέργεια και Υδροηλεκτρικά Έργα

Ανακοινώσεις

 
Τηλεπαρουσίαση Δ. Κουτσογιάννη (μετά το τέλος της εξεταστικής)
6.7.2020

Σας κοινοποιώ μήνυμα που έστειλα σε συναδέλφους σχετικά με μια τη δεύτερη τηλεπαρουσίασή μου για το κλίμα.Όποιος τυχόν ενδιαφέρεται ας δηλώσει συμμετοχή στη φόρμα που αναφέρεται παρακάτω.

Δημήτρης Κουτσογιάννης

 

---- Κοινοποιούμενο μήνυμα

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν τρεις μήνες σας είχα στείλει το παρακάτω μήνυμα για δύο τηλεπαρουσιάσεις που θα έκανα. Η πρώτη έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα με συμμετοχή περίπου 80 συναδέλφων που τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όσους έμειναν μέχρι το τέλος της συζήτησης.  (Η όλη εκδήλωση κράτησε πάνω από 4 ώρες.) Για όσους ενδιαφερόμενους ξεχάστηκαν ή είχαν κώλυμα, όλη η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και τα βίντεο έχουν συνδεθεί στην ιστοσελίδα που δίνεται πιο κάτω για την πρώτη παρουσίαση.

Η δεύτερη παρουσίαση καθυστέρησε λίγο --περίμενα να τελειώσει και η εξεταστική, οι διπλωματικές κτλ. Τώρα την οργανώνω  για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ώρα 17:00 (δυο εβδομάδες από σήμερα). Της διεύρυνα το αντικείμενο και της άλλαξα τον τίτλο που γίνεται:

«Ταξίδι στο κλίμα, την υδρολογία και τη ζωή σε έναν πλανήτη ηλικίας 4.5 δισεκατομμυρίων ετών» (η διεύθυνσή της παραμένει ίδια, http://www.itia.ntua.gr/en/docinfo/2036/ ).

Εννοείται πως το αρχικό θέμα (Κλιματικές προβλέψεις και πραγματικότητα στην παγκόσμια υδρολογία) συμπεριλαμβάνεται.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στην πλατφόρμα webex, για την οποία όμως υπάρχουν πλέον κάποιες εκκρεμότητες από πλευράς ΕΜΠ. Γι' αυτό η δεύτερη ίσως να γίνει σε Zoom ή σε Microsoft Teams, ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερόμενων. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, παρακαλώ συμπληρώστε το όνομα και το email σας σε μια φόρμα εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2HRzu_W-CsefajYl3bZwUN4tR9SJnwhufNqE1VTTAZDfmlQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&usp=mail_form_link

Εννοείται πως μπορείτε να κοινοποιήσετε αυτό το μήνυμα ή τον πιο πάνω σύνδεσμο συμμετοχής σε οποιονδήποτε γνωστό σας νομίζετε ότι μπορεί να ενδιαφέρεται.

Ελπίζω πως η παρουσίαση θα είναι αρκετά δροσιστική  (δείτε και την πιο πάνω φόρμα) και πάντως μπορείτε να την παρακολουθήσετε χαλαρά κι απ' την παραλία (ένδυμα casual, ακόμη και μαγιό για όσους τυχόν είναι σε παραλία ). Αν δεν συμβεί κάποιο πρόβλημα με την διαδικτυακή πλατφόρμα, η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί.

Όσους ενδιαφερθείτε, θα σας ειδοποιήσω, με νεότερο μήνυμα στη διεύθυνση email που θα συμπληρώσετε στη φόρμα, για την ακριβή διεύθυνση της πλατφόρμας, μόλις αυτή οριστικοποιηθεί.

Υγεία σε όλους,

Δημήτρης Κουτσογιάννης

 

Demetris Koutsoyiannis National Technical University of Athens dk@ntua.gr - http://www.itia.ntua.gr/dk/ - http://www.civil.ntua.gr/staff/84/   
On 08-04-2020 11:59, Demetris Koutsoyiannis wrote:
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εν μέσω κορωνοϊικής απομόνωσης συνεχίζω εντατικά, ασφαλώς όπως όλοι μας, την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητά μου για διάφορα θέματα. Θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας τα τελευταία ευρήματά μου (και προσπαθώντας να αντιστέκομαι στην απομόνωση), οργανώνω, αφού ενημέρωσα τον κοσμήτορα, δύο τηλεπαρουσιάσεις, καθεμιά ωριαίας περίπου διάρκειας. Σας υπόσχομαι ότι και οι δύο περιέχουν αρκετά νέα στοιχεία (αναφερόμενα σε παλιότερες εποχές αλλά και στην κορωνοϊική εποχή μας) που δεν τα έχετε ξαναδεί. Οι τίτλοι τους είναι:

1. Η πολιτική αφετηρία της ατζέντας της κλιματικής αλλαγής, http://www.itia.ntua.gr/el/docinfo/2035/

2. Κλιματικές προβλέψεις και πραγματικότητα στην παγκόσμια υδρολογία, http://www.itia.ntua.gr/el/docinfo/2036/

Οι παραπάνω διαδικτυακές διευθύνσεις προς το παρόν δεν έχουν τίποτε πέρα απ' τους τίτλους, αλλά ως την ώρα των τηλεπαρουσιάσεων θα έχουν τα pdf με τις διαφάνειες, ώστε να μπορείτε να τις βλέπετε και αυτόνομα σε περίπτωση κακής οπτικής σύνδεσης.

Η πρώτη τηλεπαρουσίαση θα γίνει την Μεγάλη Τρίτη  14 Απριλίου 2020 ώρα 17:00. Τα αναλυτικά στοιχεία για τη σύνδεση δίνονται παρακάτω. Συνοπτικά συνδέεστε με τον browser σας στη διεύθυνση:

https://centralntua.webex.com/centralntua/e.php?MTID=m45ff915b04ef530485f74f77e465ae09

(Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή που θα σας ζητήσει αν δεν την έχετε ήδη).

Θα υπάρχει δυνατότητα προφορικών και γραπτών παρεμβάσεων, καθώς και συζήτησης στη διάρκεια της τηλεπαρουσίασης και στο τέλος της.

Για τη ακριβή ημερομηνία και ώρα της δεύτερης τηλεπαρουσίασης που θα γίνει τον Μάιο θα σας ενημερώσω με επόμενο μήνυμα.

Υγεία σε όλους μας,

Δημήτρης Κουτσογιάννης

ΥΓ. Οι τηλεπαρουσιάσεις είναι ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο--επομένως μπορείτε να καλέσετε φοιτητές και φίλους.

 

Βαθμοί εξέτασης Ιουνίου 2020
22.6.2020

Στον φάκελο Εγγραφα - Βαθμολογίες αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της κανονικής εξέτασης.

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να δουν το γραπτό τους, παρακαλούμε να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση andreas@itia.ntua.gr, προκειμένου να κανονίσουμε σύντομη τηλεδιάσκεψη.

Διευκρινίσεις για την εξέταση
11.6.2020

Σε σχέση με την τελική εξέταση της 12ης Ιουνίου, παρακαλούμε ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας δόθηκαν στην προηγούμενη ανακοίνωση και ειδικότερα ελέγξτε ότι στον λογαριασμό σας της εφαρμογής MS Teams εμφανίζεται μία ψηφιακή αίθουσα με τίτλο «Εξετάσεις Υδροηλεκτρικά» ακολουθούμενο από έναν αριθμό.

Δεν θα λάβετε κάποιον σύνδεσμο ή υπενθύμιση για να μπείτε στην ψηφιακή τάξη, αλλά θα μπείτε μέσω λογαριασμού σας της εφαρμογής MS Teams. Παρακαλούμε να το κάνετε εγκαίρως, από τις 17:30, που ξεκινά η διαδικασία ταυτοποίησης.

Τηρήστε τα χρονικά περιθώρια για την είσοδο και την υποβολή των απαντήσεων σε κάθε φάση. Μετά την παρέλευση του κάθε χρονικού περιθωρίου, το σύστημα θα κλείνει και δεν θα δέχεται άλλες συνδέσεις ή υποβολές. Δεν παρέχεται η δυνατότητα επανυποβολής απαντήσεων.

Οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όχι για απορίες ή διευκρινίσεις), κατά την οποία δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω του συστήματος, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο επικοινωνίας (Νίκος Μαμάσης, nikos@itia.ntua.gr, 697 7749 870).


 
Συγχρηματοδότηση
από την Ε.Ε.